[srslte-users] srsLTE/srsUE with Commercial Cell => Segmentation Fault

Ismael Gomez ismael.gomez at softwareradiosystems.com
Tue Nov 29 12:49:21 UTC 2016


you should be able to sustain a stable IO at 20 MHz at least

On Tue, 29 Nov 2016 at 13:48 David Rupprecht <david.rupprecht at rub.de> wrote:

> Hello Ismael,
>
> Thanks for your reply. Do you mean the tool benchmark_rate by the uhd
> framework? Which parameter would cause a sufficient test for srsLTE?
>
> Best Regards,
> David
>
> On 29.11.2016 11:51, Ismael Gomez wrote:
> > Hi,
> >
> > Yes it looks like this is some problem with the UHD IO. Have you tried
> > running a the UHD benchmark IO tool?
> >
> > BR
> > Ismael
> >
> > On Tue, 29 Nov 2016 at 11:43 David Rupprecht <david.rupprecht at rub.de
> > <mailto:david.rupprecht at rub.de>> wrote:
> >
> >     Dear all,
> >
> >     I try to connect srsUE with a commercial cell in Germany (100 PRB).
> >     Unfortunately, srsUE breaks while setting up a radio connection with:
> >
> >     Error sending to UHD: 30
> >     Error sending to UHD: 30
> >     Random Access Transmission: seq=1, ra-rnti=2
> >     Error sending to UHD: 30
> >     Error sending to UHD: 30
> >     Error sending to UHD: 30
> >     Random Access Transmission: seq=2, ra-rnti=2
> >     Sync error.
> >     Segmentation fault (core dumped)
> >
> >     Because of the seg fault, srsUE does not provide any log file.
> >     Looking in the core dump, showes it always fails when calling
> >     srsue::phch_common::reset_ul. My guess is that it tries to unlock a
> >     mutex which is not locked (_xend () at
> >     ../sysdeps/unix/sysv/linux/x86/elision-unlock.c:33). However, looking
> >     the mutex before does not help any further as it can not lock the
> mutex.
> >
> >     void phch_common::reset_ul()
> >     {
> >       for (int i=0;i<nof_mutex;i++) {
> >         pthread_mutex_lock(&tx_mutex[i]);
> >       }
> >       is_first_tx = true;
> >       is_first_of_burst = true;
> >       for (int i=0;i<nof_mutex;i++) {
> >         pthread_mutex_unlock(&tx_mutex[i]);
> >       }
> >     }
> >
> >
> >     Do you have any suggestions how I can fix the issue of Segfault, Sync
> >     error, and UHD IO error?
> >
> >     Best regards,
> >     David
> >     --
> >     M.Sc. David Rupprecht
> >
> >     Ruhr-University Bochum
> >     Research Group Information Security
> >     Universitätsstraße 150
> >     ID 2/130
> >     44780 Bochum / Germany
> >
> >     Phone: +49 234 / 32 - 23508 <+49%20234%203223508>
> <tel:+49%20234%203223508>
> >     Web: www.infsec.rub.de <http://www.infsec.rub.de>
> >     _______________________________________________
> >     srslte-users mailing list
> >     srslte-users at lists.softwareradiosystems.com
> >     <mailto:srslte-users at lists.softwareradiosystems.com>
> >     http://www.softwareradiosystems.com/mailman/listinfo/srslte-users
> >
>
> --
> M.Sc. David Rupprecht
>
> Ruhr-University Bochum
> Research Group Information Security
> Universitätsstraße 150
> ID 2/130
> 44780 Bochum / Germany
>
> Phone: +49 234 / 32 - 23508 <+49%20234%203223508>
> Web: www.infsec.rub.de
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.softwareradiosystems.com/pipermail/srslte-users/attachments/20161129/20b720fe/attachment.html>


More information about the srslte-users mailing list