[srslte-users] Can't connect to commercial EnodeB with athonet

Jonathan Borgeaud jonathan.borgeaud at jbtech.ch
Wed Nov 23 12:22:36 UTC 2016


Here is the output:


linux; GNU C++ version 6.2.1 20160830; Boost_106200; UHD_003.009.005-0-unknown

---  Software Radio Systems LTE UE  ---

Reading configuration file ue.conf...
Using srsLTE version 001.004.000
Opening bladeRF...
set RX frequency to 2687500033
set TX frequency to 2567500033
Setting frequency: DL=2687.5 Mhz, UL=2567.5 MHz
Searching for cell...
Set RX sampling rate 1.92 Mhz, filter BW: 2.50 Mhz
Found CELL ID: 3 CP: Normal  , CFO: -1.1 KHz.
Trying to decode MIB...
 - Cell ID:         3
 - Nof ports:       2
 - CP:              Normal
 - PRB:             25
 - PHICH Length:    Normal
 - PHICH Resources: 1/6
 - SFN:             0
MIB received BW=5 MHz
Initializating cell configuration...
Setting Sampling frequency 5.76 MHz
Set RX sampling rate 5.76 Mhz, filter BW: 5.00 Mhz
Setting TX/RX offset 16 samples, 2.78 us
SIB1 received, CellID=1281,  PLMN Id: MCC 222 MNC 10 PLMN Id: MCC 1 MNC 1
SIB2 received
Invalid parameters

After this it get stuck in a dead loop.

Here is the ue.log:


13:20:13.681 [PHY ] Info    [00000] PHY:   Configuring UL parameters
13:20:13.681 [PHY ] Info    [00000] Setting new params worker_id=0, pregen_disabled=0
13:20:13.681 [PHY ] Info    [00000] Setting new params worker_id=1, pregen_disabled=0
13:20:16.976 [PHY ] Info    [00000] SYNC:  Cell found. Synchronizing...
13:20:16.987 [PHY ] Info    [00000] SYNC:  Decoding MIB...
13:20:16.997 [PHY ] Info    [00000] SYNC:  Decoding MIB...
13:20:17.007 [PHY ] Info    [00000] SYNC:  Decoding MIB...
13:20:17.008 [PHY ] Info    [00000] SYNC:  DONE, TTI=4340, sfn_offset=2
13:20:19.392 [PHY ] Info    [06725] PDCCH: DL DCI Format1C cce_index=12, L=4, n_data_bits=12, hex=[18 60 ]
13:20:19.392 [PHY ] Info    [06725] PDSCH: l_crb= 4, harq=0, tbs=22, mcs=0, rv=0, crc=OK, snr=7.4 dB, n_iter=1, dec_time=  87 us
13:20:20.667 [PHY ] Info    [08000] PDCCH: DL DCI Format1C cce_index=12, L=4, n_data_bits=12, hex=[30 90 ]
13:20:20.667 [PHY ] Info    [08000] PDSCH: l_crb= 6, harq=0, tbs=32, mcs=0, rv=0, crc=OK, snr=7.5 dB, n_iter=1, dec_time=  84 us
13:20:20.668 [PHY ] Info    [08000] PHY:   Configuring UL parameters
13:20:20.668 [PHY ] Info    [08000] Setting new params worker_id=0, pregen_disabled=0
13:20:20.668 [PHY ] Info    [08000] Setting new params worker_id=1, pregen_disabled=0
13:20:20.668 [PHY ] Error   [08001] Initiating PRACH library
13:20:20.668 [PHY ] Error   [08001] Configuring PRACH parameters
13:20:20.670 [PHY ] Error   [08003] PRACH not initiated
13:20:20.670 [PHY ] Error   [08003] Preparing PRACH to send
Closing log%



________________________________
From: Ismael Gomez <ismael.gomez at softwareradiosystems.com>
Sent: Tuesday, November 22, 2016 5:16:36 PM
To: Jonathan Borgeaud; srslte-users
Subject: Re: [srslte-users] Can't connect to commercial EnodeB with athonet

Hi Jonathan,

Could you please send us the file /tmp/ue.log and the output of the ue program?

thank you


On Tue, 22 Nov 2016 at 16:15 Jonathan Borgeaud <jonathan.borgeaud at jbtech.ch<mailto:jonathan.borgeaud at jbtech.ch>> wrote:

Hi,
I can't connect to the commercial enode with latest version of srsUE.
When connecting,  i got sib1,  sib 2, then in the log I got a Invalid parameters.
How can I debug this further?
Thanks.
Jon

Sent from my mobile device

_______________________________________________
srslte-users mailing list
srslte-users at lists.softwareradiosystems.com<mailto:srslte-users at lists.softwareradiosystems.com>
http://www.softwareradiosystems.com/mailman/listinfo/srslte-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.softwareradiosystems.com/pipermail/srslte-users/attachments/20161123/d6a9cbd2/attachment.html>


More information about the srslte-users mailing list