[srslte-users] After some testing, LIBUSB_TRANSFER_ERROR from uhd_rx_nogui

Enes √úNAL aenesunal at gmail.com
Thu Jun 2 06:51:30 UTC 2016


Thanks for your response.

Best,
Enes.

On Thu, Jun 2, 2016, 09:50 Ismael Gomez <
ismael.gomez at softwareradiosystems.com> wrote:

> Yes this is a known issue
>
> On Thu, 2 Jun 2016, 08:46 Enes √úNAL, <aenesunal at gmail.com> wrote:
>
>> Hello dear srsLTE users,
>>
>> After multiple (not at the same time) runs of srsUE, I got
>>
>> ############
>> Error opening RX stream: 44
>> No compatible RF frontend found
>> Error opening RF device
>> Failed to find device auto with args auto
>> ############
>>
>> Since the message is not descriptive enough, I tried to open official uhd
>> application ie. uhd_rx_nogui. As I expected, it gave an error whatever the
>> configuration. The error is as follows:
>>
>> ############
>> thread[thread-per-block[0]: <block gr uhd usrp source (2)>]:
>> RuntimeError: usb rx6 transfer status: LIBUSB_TRANSFER_ERROR
>> ############
>>
>> When I tried to open uhd_rx_nogui multiple times, I could not generate
>> the same error. It seems it's a libusb failure but libusb isn't whom
>> responsible for the issue.
>>
>> I think the problem is originated from srsLTE, maybe wrong arguments or
>> maybe unsuccessfully closed the libusb transfer stream.
>>
>> Is it a known issue, or am I the only one who saw it? The issue is gone
>> everytime I plugged out USB and plugged in again.
>>
>> Thanks, Best.
>> Enes.
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.softwareradiosystems.com/pipermail/srslte-users/attachments/20160602/172f0d97/attachment.html>


More information about the srslte-users mailing list