[srslte-users] After some testing, LIBUSB_TRANSFER_ERROR from uhd_rx_nogui

Ismael Gomez ismael.gomez at softwareradiosystems.com
Thu Jun 2 06:50:23 UTC 2016


Yes this is a known issue

On Thu, 2 Jun 2016, 08:46 Enes √úNAL, <aenesunal at gmail.com> wrote:

> Hello dear srsLTE users,
>
> After multiple (not at the same time) runs of srsUE, I got
>
> ############
> Error opening RX stream: 44
> No compatible RF frontend found
> Error opening RF device
> Failed to find device auto with args auto
> ############
>
> Since the message is not descriptive enough, I tried to open official uhd
> application ie. uhd_rx_nogui. As I expected, it gave an error whatever the
> configuration. The error is as follows:
>
> ############
> thread[thread-per-block[0]: <block gr uhd usrp source (2)>]: RuntimeError:
> usb rx6 transfer status: LIBUSB_TRANSFER_ERROR
> ############
>
> When I tried to open uhd_rx_nogui multiple times, I could not generate the
> same error. It seems it's a libusb failure but libusb isn't whom
> responsible for the issue.
>
> I think the problem is originated from srsLTE, maybe wrong arguments or
> maybe unsuccessfully closed the libusb transfer stream.
>
> Is it a known issue, or am I the only one who saw it? The issue is gone
> everytime I plugged out USB and plugged in again.
>
> Thanks, Best.
> Enes.
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.softwareradiosystems.com/pipermail/srslte-users/attachments/20160602/d0114a63/attachment.html>


More information about the srslte-users mailing list