<div dir="ltr">Hi, <div><br></div><div>Yes that rx_gain_offset should reflect the difference in dB between the power estimated in the digital domain compared to the power at the antenna. In USRP systems we use the RSSI sensor to automatically calibrate it. For the bladeRF, you should find a way to do that automatically or calibrate it manually for your gain and frequency settings. </div></div><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr">On Mon, 1 May 2017 at 14:01 Ifly88 <<a href="mailto:ifly88@protonmail.com">ifly88@protonmail.com</a>> wrote:<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">Has anyone noticed that the RSRP in the 'cell_measurement' example is incorrect?<br><br>The values I'm getting from 'cell_measurement' are greater than positive +30dBm on a commercial network where the real measured value is about -90 dBm.  'cell_measurement' is about 120db off.<br><br>The bladeRF is set to 6 db LNA, 27 db RXVGA1, and 30 db RXVGA2.    I am also using the XB 300 with a 20 db LNA with an NF of 1.5 dB.<br><br>Debugging shows the 'rx_gain_offset' used to calculate the RSRP is 30db on line 362.<br><br>Any ideas where the problem might be?  I've been staring at the source code all day but I barely know C.<br><br><br><br>_______________________________________________<br>
srslte-users mailing list<br>
<a href="mailto:srslte-users@lists.softwareradiosystems.com" target="_blank">srslte-users@lists.softwareradiosystems.com</a><br>
<a href="http://www.softwareradiosystems.com/mailman/listinfo/srslte-users" rel="noreferrer" target="_blank">http://www.softwareradiosystems.com/mailman/listinfo/srslte-users</a><br>
</blockquote></div>